Süda

Kardioloogia

Kaasaegne kardioloogiaosakond on võimeline tegutsema täiesti paberivabas keskkonnas. Töökäske, salvestisi, avaldusi, aruandeid jne saab kõiki elektrooniliselt. E-toimingud nõuavad läbimõeldud terviklahendusi ja sujuvalt integreeritud patsiendihaldus- ja arhiivisüsteeme.

Parimal juhul saab salvestust ja selle kasutamist läbi viia haigla täiesti erinevates osades, linnas, riigis või isegi erineva teenusepakkuja poolt. Võrgu ühine andmebaas võimaldab aruannet viivitamatult pärast testi. Eelprojekteeritud moodulid võimaldavad kiireid tulemuste aruandeid, samuti konstrueeritud struktuure ja malle aruannete jaoks üksuste kaupa.

Kaugväljavõtteteenuseid saab lubada teenuslepinguga, nt PAY-PER-USE lepinguga, kus ekspertteenus sisaldab Holter-EKG ja / või ABPM salvestusi, automaatset andme edastust ja väljavõtteid. Sel moel saavad isegi väiksemad mängijad ilma oma kardioloogideta oma klientidele tõhusalt teenuseid pakkuda.

Puhkeoleku- ja koormus EKG

Puhkeoleku EKG-süsteem peab tõhusalt töötama paljudes keskkondades ning sujuvus ja kasutusmugavus on üliolulised. Kerged traadita seadmed ja puutetundlikule ekraanile optimeeritud programmid on põhinõuded. Patsiendi andmete otsimine, samuti automaatne analüüs ja salvestamine traadita ühenduste kaudu peaks toimima viivitamata. Täiesti paberivaba toiming säästab aega, raha ja loodust. See võimaldab ka sujuvamat protsessi, kus inimlike vigade potentsiaal väheneb.

Heades lahendustes saab koormus-EKG-d teha sama varustuse ja tarkvaraga nagu ülejäänud EKG-d, nii et andmeid saab sujuvalt võrrelda mõõtmiste vahel ja kasutajal on piisavalt lihtne ühte süsteemi õppida.

Koormus-EKG protokolli redigeerimine ja salvestamine vastavalt üksuse erinevatele vajadustele hõlbustab ja kiirendab operatsiooni. Sujuv töökorraldus treeningueelsest puhke-EKG-st kuni koormuseni parandab patsiendi kogemust ja säästab teid uuringute ajal tarbetutest ootamistest. Hästi ehitatud tarkvara võimaldab EKG-d täiesti paberivabalt ja ühel ekraanil võrrelda puhkefaasi ja treeningu erinevate faasidega. Elektroonilises keskkonnas toimub mitmete mõõtmiste võrdlemine käsikäes, ilma kõverate otsimiseta. Algandmete säilitamine ühises andmebaasis mängib sellistes olukordades olulist rolli.

Holter EKG / pikaajaline jälgimine

Kardiaalsete sümptomitega patsientide jaoks on sageli ette nähtud Holter EKG-salvestused. Täiustatud salvestusmehhanismid ja hõlbustatud analüüsid on suurendanud Holter-EKG uuringute soovitavust.

Salvestusmehhanismine suur tehnoloogiline hüpe võimaldab tänapäeval patsientide jaoks nauditavamaid kogemusi kergemate seadmetega ja isegi täiesti elektroodi- ja kaablivabade lahendustega. See teeb patsiendile võimalikuks ka pikemad ja mõistlikumad salvestused.

Analüüsitarkvara kohandatud aruandemoodulid võimaldavad kiireid ja tõhusaid arundeid, mis hõlbustab kardioloogide igapäevast tööd.

Kaasaegsete ICT-lahendustega kaugväljavõtteteenused töötavad vaevata, olenemata asukohast, isegi PAY-PER-USE mudeli puhul, kus teenusleping sisaldab salvestusseadmeid, automaatset andme edastust ja väljavõtteid. Sel moel saavad isegi väiksemad üksused, kellel pole oma kardioloogi, pakkuda oma klientidele Holter-EKG ja ABPM-i teenuseid.

Vererõhu mõõtmine

ABPM-i salvestused töötavad sama tarkvaraga nagu Holter-EKG mõõtmised. Sel viisil saab patsienti tervikuna paremini teenindada. Patsiendisõbralikes lahendustes saab mõõtmisi kombineerida, nii et EKG-d saab vererõhumõõturis hoida elektroodide ja kaabliteta. Sellisel juhul on lihtsam leida teatud sümptomite põhjuseid.

Praegu kehtivad standardid on salvestajate jaoks väga ranged ja praegu suudavad nõudeid täita vaid vähesed asutused. Täpsed ja korratavad mõõtmised on hea analüüsi aluseks.

Salvestused tehakse tavaliselt ühe kuni kolme päeva jooksul. Öösel jälgimisel on oluline ka seadmete vaikus ja öise aja jaoks eraldi määratletav salvestusintervall.

Kardioloogilne taastusravi

Pärast südameinfarkti või muud südamehaigust on igapäeva- ja tööellu naasmine paljude südamehaigete jaoks suur samm. Mõnes haiglas on olemas suunised rehabilitatsiooni läbiviimiseks, kuid väljaspool haiglat pole ulatuslikke südame rehabilitatsiooni tegevusi korraldatud, välja arvatud mõned pilootprojektid.

Uuringud näitavad aga, et südame füüsiline taastusravi on tõhus viis patsientide tööle naasmiseks ja aktiivseks eluviisiks. Selleks on olemas head tehnilised lahendused, kus treeningu EKG tulemuste põhjal saab kontrollitud tingimustes alustada ohutut treenimist või pulsiga kontrollitud treenimist. Hiljem, kui treening on kontrollitav ja talutav, saab selle üle viia vabamatele treeningutele, kuid siiski EKG jälgimisega.

Südame taastusravis on ohutus ja patsiendi turvatunne taastusravi õnnestumise olulised tegurid. On oluline, et seadmed jälgiksid ja registreeriksid kõiki EKG sündmusi ning vajadusel hoiataksid treeninguid juhendavat füsioterapeuti automaatselt. Salvestatud andmeid saab hiljem analüüsida.

Küsi lisaks

Hannela Metsma

Key account manager, Rehabilitation, FAF koordinaator
+ 372 56479057

Kaisa Vahesalu

Key account manager, Rehabilitation
+ 372 58532258
Lapsehoolduspuhkusel

    Võta ühendust